Hoeve Blues Roots Rock FestivalDit jaar (2017) vindt Hoeve Blues op
zondagmiddag 29 oktober plaats.


Tijdstip: van 15.00 tot ca. 21.00 uur.

De zaal is om 15.00 uur open.
  • om 15.15 uur is er een try-out van de Venrayse band: After Dark*
After darK is in 2015 opgericht door een paar senioren die door samen muziek te maken de jeugdigheid willen behouden. De bandsamenstelling is ontstaan vanuit diverse muzikale hoeken en bestaat uit Thijs Verberk (Bas), Peter Swinkels (gitaar), Stefan Geuskens (drums) en Frank Nellissen (zang). Samen spelen ze good old blues- rock covers, gelijst in een rauw “After darK” randje. Let it roll.
  •  16.00 uur The Mighty Ya Ya featuring Little Louis. The Mighty Ya-Ya is wederom tot ons gekomen. Ditmaal met het tweede album "Magnum Sonus".
En groots klinkt het inderdaad! Een slag heftiger dan de voorganger.Garagerockmet een eigen draai? Stonerblues? Compleet-over-de-top? Noem het wat je wilt maar de Ya-Ya "Tells it like it is": altijd groovend, rockend en druipend met ziel.
Pardon? Nou, denk aan QOTSA die met John Lee Hooker een nummertje doen over dezelfde microfoon. Tom Waits in complete Zulu-outfit die een seventies afro-beat combo leidt. Jack White en King Crimson die een op één akkoord stuiterende rockopera brengen met de versterkers harder dan goed voor je is. Of aan Arthur Lee's Love dat, geassisteerd door een bende Kozakken, "Stairway to Heaven" door de wringer trekt.
Gordels vast en ervaar hoe The Mighty YaYa de trommels, snaren en smoelschuiven in een baan om de aarde speelt zonder zich druk te maken over een veilige terugkeer op aarde. To ignorantly gowhere no man has gone before: 12 tracks woeste energie die met super-sonische snelheid door de stratosfeer raast.
So put the needle in the groove: here's something that's gonna make you move!
  • 17.15 uur Joost de Lange Rock/Blues Experience
Als zanger/gitarist heeft Joost de Lange zijn eigen Rock/Blues Experienceopgericht. Voordat Joost deze band oprichtte was hij al geen onbekende meer in de Rock en Blues scene. Hij speelde eerder in verschillende bands, waaronder de Zeeuwse rockband Yes You Did, waarmee hij 5 albums uitbracht en de Zeeuwse popprijs won.
Na enkele bandwisselingen is in 2014 Ramses Donvil op de drums er bij gekomen. Joost en Ramses kenden elkaar al langer van de Jazz Studio in Antwerpen en ook van rock/blues-projecten uit de Vlaamse scene. In 2015 maakte Mitchell Goor met zijn strakke, groovy baslicks de huidige lineup compleet.
Dit Blues/Rock Power Trio is een graag geziene gast in de Nederlandse en Belgische scene. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Met veel optredens achter de rug op zowel grote als kleine podia heeft de band genoeg ervaring om een stevige show neer te zetten. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.
In september 2014 werd de 4e CD Magic Crow uitgebracht. Deze CD kreeg zeer lovende recensies in oa. Blues Magazine en Roots Time; ook verschillende radiostations brachten de CD onder de aandacht. Met het nummer The Night Train werd een tweede videoclip opgenomen.
De CD Crazy Times is opgenomen in 2013. Hierna volgde ook de eerste videoclip met het nummer My Way. De CD kreeg een mooie recensie in het Engelse magazine Blues Matters en ook Bluesmagazine en Rootstime schreven er enthousiast over.
De CD Change It kwam uit in 2011. Met deze CD maakte Joost zijn eerste stap als zanger/gitarist. Hiervoor speelde hij vooral instrumentaal of werkte samen met zangers. Met Change It gingen de eerste optredens onder de naam Joost de Lange Rock/Blues Experience van start. 
De CD Outlaw is opgenomen in 2010. Op deze CD staan alleen instrumentale nummers, vrijwel allemaal geschreven door Joost voor zijn eindwerk aan de Jazz Studio Antwerpen. Je hoort op Outlaw veel verschillende invloeden en stijlen voorbij komen van gitaristen als Eric Johnson, Steve Vai, Paul Gilbert etc. Verder staan er enkele covers op van Joe Satriani en Freddy King. Het leverde in de Muziekkrant OOR een leuke recensie op. 
  • 19.30 Walter Broes (ex-Seatsniffers) & The Mercenaries.
Walter Broes is zeker geen onbekende in de rhythm & blues scene bij onze zuiderburen. Jarenlang was hij de frontman en liedjessmid van de Seatsniffers. Met deze band maakte hij rootsrock van de bovenste plank en dat bracht hen door heel Europa maar ook Verenigde Staten werden aangedaan. In 2012 was daar echter plots het einde van de Seatsniffers. Daarna werd het relatief stil rond Walter Broes maar nu is hij terug en hoe! Met drummer Lieven Declercq en bassist Bas Vanstaen als zijn huurlingen richtte hijWalter Broes & The Mercenaries op en zie hier het debuut album ‘Movin’ Up’.
Met de muziek op ‘Movin’ Up’ put Walter Broes uit de bekende vaatjes van rhythm & blues  rootsrock en lekkere rockabilly. Gastrollen zijn er o.a. voor Ruben Block van Triggerfinger en Chantal Acda, al mag de rol van Tom Vanstiphout op pedal gitaar zeker niet onbenoemd blijven.
Movin’ Up is de kickstarter van het album, gelijk de swing erin. Walter laat zijn gitaar spreken en de bas en drums maken het verhaal compleet. In Closed gaat het tempo nog wat omhoog, een nummer wat gedragen wordt door het fraaie gitaarwerk van Broes. In Downtime rijden we over de prairies van de Lone Star State, het nummer wordt versterkt door geraffineerde pedal gitaar en de bijna grommende background vocals van Ruben Block. Tevens is dit de eerste single van het album.
Via het ruige Sideshow komen we bij No More waar ook de gitaar een vette hoofdrol heeft. Walter Broes en zijn huurlingen zijn meer dan in vorm en knallen weldadig fijn uit de speakers.
Het album bevat twee covers waar I Got My Own Kick Going van Ronnie Self de eerste van is. Groovend en hamerend brengen zij deze song tot een muzikaal hoogtepunt. De blues komt swingend voorbij in Don`t You Ruin My High, hier is het de saxofoon van Roel Jacobs wat het nummer die extra punch geeft. Donker wordt het op Man Child met zijn mysterieuze ritme en zou zo uit een goede B-film kunnen komen. Het een na laatste nummer is You And Me en waar de registers nog een keertje open gaan. Dit gaat live zeker tot veel swingende heupen leiden.
Het album ‘Movin’ Up’ sluit af met de tweede cover en dat is er eentje van Elvis Presley getiteld Black Star. De geest van The King waart rond op de achtergrond en hij kijkt met groot genoegen en tevredenheid toe hoe Walter Broes & The Mercenaries de erfenis invulling geven.
‘Movin’ Up’ is van begin tot eind een prachtig album geworden zonder missers. Elk nummer is een schot in de roos in de waaier van roots, rockabilly en blues. Walter Broes is terug, mede dankzij zorgvuldig gekozen huurlingen, en is het weer tijd om de podia te betreden en het publiek te verpletteren.

Entree: € 12,50 in de voorverkoop en € 15,= aan de kassa.
Reserveren via de Witte Hoeve of 0478 580624 of l-linders@home.nl